Brand & Industriskydd AB

Ring oss på: 020-357 357

Brandskyddsdokumentation

TjänsterSedan 1994 finns krav på att man ska upprätta brandskyddsdokumentation när man uppför, renoverar, ändrar en byggnad eller förändrar verksamheten i byggnaden. Äldre byggnader saknar ofta detta om det inte skett ändringar efter denna tidpunkt. 
De flesta delar av en byggnad omfattas idag av krav på brandskydd.
 
Våra brandskyddsbeskrivningar består ofta av två delar, en brandskyddsritning som visar det byggnadstekniska brandskyddet och brandskyddsinstallationer, samt vid behov ett särskilt dokument som beskriver hur dessa fungerar och samverkar.
 
De flesta som arbetar med detta kallar sina handlingar brandskyddsbeskrivningar under tiden byggnadens utformning bestäms (under projekteringsstadiet) och brandskyddsdokumentation då byggnadsprojektet är avslutat.
 
Vi upprättar brandskyddsdokumentationer med utgångspunkt från gällande lagstiftning och era önskemål.
En brandskyddsdokumentation innehåller exempelvis byggnadstekniska klasser, brandcellsindelning, utrymningsstrategi, brandskydd i ventilationssystemet, bärande konstruktion, brandfarlig vara, ytskikt, brandtekniska installationer.
 
Brandskyddsdokumentationen skapar förutsättningarna för utformningen av brandskyddet samt en plan för kontroll och underhåll av brandskyddet. Det är viktigt att säkerställa att brandskyddet kartläggs i ett tidigt skede om man planerar en ny- eller ombyggnation, allt för att undvika onödiga och dyra åtgärder i efterhand.
Brandskyddsdokumentationen ligger sedan till grund för det systematiska brandskyddsarbete (SBA) som ska bedrivas.

Kontakta oss gärna

Supportgruppen
020-357 357
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Ring oss på: 020-357 357

 

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

Här finns vi

Osby - Huvudkontor Stockholm Växjö

Halmstad

Svedala  

 

 

Kontaktuppgifter

 

Hitta oss även på

  facebook linkedin